Wat is een LED bril?

Led bril rood verlichting

Wat is een LED bril en welke soorten zijn er?

Een led bril is vergelijkbaar met de gewone zonnebril of leesbril, die je waarschijnlijk zelf wel eens hebt gedragen. Bij een led bril zit er alleen led-verlichting aan de buitenkant van het montuur, waardoor deze er extra flashy uitziet. Als je wel van een feestje houdt, dan hoef ik je dat niet meer uit te leggen. Led brillen zie je tegenwoordig namelijk regelmatig op feesten en festivals langskomen.

Maar let op!

Er zijn echter verschillende soorten brillen met led verlichting, dus we nemen ze hieronder even goed onder de loep. Dan ben je weer helemaal bijgekletst over de laatste ins en out.

De LED bril met draadloze controller

De led brillen die je bij 1001Caps kunt kopen hebben allemaal een draadloze controller. De verlichting zit volledig rond het frame gemonteerd, waardoor de contouren mooi geaccentueerd worden. Met behulp van de hand controller kun je de bril in verschillende patronen laten oplichten. Met stand 1 zet je hem continu aan, met stand 2 gaat het montuur knipperen en daarnaast zijn er nog een paar knipper-opties. In het filmpje hierboven zie je precies hoe deze led brillen eruit zien in het donker.

De zogenaamde Shutter LED Glasses

De Chemion LED bril met equalizer

De meest luxe led bril is eentje met een led scherm voor je ogen, genaamd Chemion. Hierop kun je allerlei patronen, teksten en afbeeldingen tonen, evenals een equalizer die op de muziek reageert. Ja, je leest het goed: deze bril heeft een microfoontje waarmee hij omgevingsgeluid opvangt. De muziek wordt vervolgens omgezet naar bewegende balkjes die op het led-scherm worden getoond. Super vet als je op een feest of festival bent en de blits wilt maken.

Het allervetste aan deze led bril heb ik je alleen nog niet verteld… Heb je een smartphone? Vast wel. Dat betekent dat je ook je eigen tekst, afbeelding of logo in lichtpatronen op je Chemion bril kan tonen. Er zit namelijk een app bij waarmee je ieder led-lampje afzonderlijk kunt programmeren. Ook kun je daarbij allerlei effecten kiezen om je tekening of tekst dynamisch te maken, hoe gaaf is dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *